Ademtherapie

Transformational breathing

Prana is het Ayurvedische begrip voor je levensstroom en deze is ten nauwste verbonden met de ademhaling. Zuurstof is onze belangrijkste bron van Prana en daarmee cruciaal voor een optimaal functioneren van het lichaam. Zonder Prana sterft het lichaam. Zonder voedsel sterft men na maanden, zonder vloeistof is het een kwestie van dagen, zonder lucht is het een kwestie van minuten. Dit geeft aan hoe een mankerend adempatroon vergaande consequenties kan hebben voor functioneren van het lichaam.

Tijdens een ademsessie wordt jouw adempatroon gecorrigeerd. Transformational breathing geeft je de mogelijkheid daar weer levend te worden waar nu verkramping en beperking je levensstroom begrenzen.

In je natuurlijke staat is er een levend en levendig voelen als geïnspireerd wezen in de wereld die jouw omgeeft. Dit is wat ayurveda omschrijft als gezondheid. Als de natuurlijke dynamiek tussen jou en je leefwereld verstoord raakt kun je dit herkennen aan een vermoeid raken, lusteloos zijn, onvrede, ongeïnspireerd zijn of fysieke ongemakken en ziekte.

Door het weer gaan herkennen van je natuurlijke levendigheid wordt de beperkende spiraalgang doorbroken en kun je weer in vrijheid gaan kiezen voor vreugde en levendigheid in plaats van gevangen te blijven in ziekte en beperking van welke aard dan ook.

Het proces van transformational breathing brengt je onvermijdelijk meer levensenergie. Hierdoor krijgt het lichaam de energie om te genezen en om zijn eigen ruimte weer in te nemen als jouw lijf en niet een voedingsbodem voor ziekteverwekkers te zijn. Door het ontspannnen en deblokkeren van verkrampte spieren in het lichaam verminderen stress en pijn. Dit is het fysieke aspect van een transformational breathing.

Er is een directe relatie tussen de adem, de geest en je functioneren als mens. Door de enorme toename van levensenergie tijdens een sessie komt er ruimte voor inzicht en kunnen bevrijdende inzichten en realisaties de plaats innemen van beperkende overtuigingen.

Door de speciale techniek komen onherroepelijk oude (overlevings-) patronen naar boven en de sabotagemechanismen die jouw levensstroom remmen. Deze emotionele patronen kunnen in een sessie ‘gezien’worden en transformeren, waardoor de oorspronkelijke levensvreugde weer vrij gaat stromen.

In een sessie kan activatie van de ademhaling plaatsvinden. Dat wil zeggen dat een volledige open en ontspannen ademhaling zichzelf moeiteloos in gang zal houden. Lichaam en geest werken dan in een perfecte balans. Dit brengt een enorme ontspanning van je gehele wezen teweeg. Het bewustzijn dat eerst gevangen zat, kan zichzelf weer zien als wat zij in werkelijkheid is, waarheid, wijsheid en gelukzaligheid.

Ieder zal op zijn eigen wijze zijn spirituele essentie weer herkennen.