Yoga

Yoga is de kunst van het zelfstandig leren omgaan met lichaam, geest en ziel.
Al je ervaringen worden gedragen door een universele grond van je werkelijke wezen. In de yoga wordt dit beschreven als de drie-eenheid Sat-Chit-Ananda, Zijn-Bewustzijn-Gelukzaligheid. Yoga ondersteund het proces van ontwarren van het verwikkeld zijn in afgescheiden sensaties en het weer gaan herkennen van de wezenlijke kwaliteiten van Zijn, Bewustzijn en Gelukzaligheid. Zowel in de Yoga als in de Ayurveda wordt het lichaam beschreven in termen van kanalen die levensenergie / prana in verschillende vormen doorgeven. Het vrijmaken en ervaren van deze levensenergie is wat ons levend maakt.
De yoga/meditatie cursussen in het A.C.T. zijn opgebouwd uit blokken van 7 lessen en starten het hele jaar door.

De lessen zijn opgebouwd uit verschillende elementen.

  • Asana de verschillende houdingen
  • Pranayama, ademhalingstechnieken
  • Mantra, het zingen en reciteren van mantras, dit zijn korte regels of klanken in het Sanskrit.
  • Bhajans, het zingen van liederen.
  • Toepassen van de principes uit de Ayurveda.

De lessen duren twee uur om veel ruimte te geven aan het leren herkennen van het perspectief van bewustzijn/gewaarzijn dat door de oefeningen in zicht komt.

In mijn lessen put ik uit 20 jaar ervaring met mijn eigen lichaam als danser, mijn opleiding als spiritueel therapeut bij de Leonardushoeve en mijn opleiding als “ayurvedic practitioner”. Daarnaast ben ik werkzaam als transformational breath facilitator en integreer ik de kennis van deze speciale ademtechniek in mijn lessen.

Doel van de lessen is om je te ondersteunen in je eigen zelfonderzoek en in veilige omgeving technieken aan te leren die je in je dagelijks leven kunt toepassen om je bezieling meer te laten spreken.

Met andere woorden meer levensvreugde en plezier te gaan ervaren.

Duur: 7 lessen van 2 uren
Prijs: € 70,--

In de yogalessen werkt iedereen op zijn eigen mat, maar in iedere les wordt er ook vrij in de ruimte gewerkt. Er staan dan twee ruimtes ter beschikking.

STUDIO 1, DHANVANTARI

DHANVANTARI

STUDIO II, AGNI

AGNI

yoga houdingvisie

Uitzicht van een Yogastudent in trance. Blijkt echter alleen last van zijn netvliezen te hebben.